Facebook Twitter Linkedin Google Plus Pinterest Whatsapp Mail to friend

Nieuws & Media

Lees Renault Persberichten
Facebook Twitter Linkedin Google Plus Pinterest Whatsapp Mail to friend


ZERO-EMISSION STADSAUTO'S VAN RENAULT GAAN IN HET FRANSE FLINS IN PRODUCTIE

 

Renault heeft besloten de toekomstige zero-emission elektrische stadsauto in de fabriek van Flins in de Parijse regio te gaan produceren. De Zoé Z.E. Concept die in Frankfurt werd gepresenteerd, vormt de basis voor deze nieuwe auto.

Renault heeft vanwege de knowhow en de uitstekende prestaties gekozen voor Flins als productiesite voor deze elektrische auto. Deze fabriek is onder meer gespecialiseerd in de productie van B-segment auto’s (Clio Campus en de nieuwe Clio). Een doorslaggevende factor was ook de wens van Renault om auto’s dichter bij de markt – lees: de Europese – te gaan produceren ter bevordering van de logistiek. Daarmee wordt de fabriek in Flins de belangrijkste schakel in de keten voor de elektrische auto’s van Renault voor de productie van het gamma elektrische auto’s en ook de productie en recycling van accu’s.

De productie start in 2012. Deze multifunctionele stadsauto zal naar schatting in Europa gaan zorgen voor twee derde van de verkoop van elektrische auto’s van de Groep.

Tevens wordt Frankrijk het centrum voor het zero-emission beleid van Renault, aangezien de Groep momenteel de toekomstige elektrische auto’s ontwerpt in het Technocentre van Guyancourt en de zero-emission stadsauto zal gaan produceren in Flins. Daarnaast heeft Renault een intentieverklaring getekend met Nissan, de CEA (Commissariat à l’Energie Atomique – Franse commissie voor nucleaire energie) en het F.S.I. (Fonds Stratégique d’Investissement – Strategisch fonds voor investeringen) voor de oprichting van een Franse joint venture voor diepgaand onderzoek naar en industrialisatie en recycling van accu’s voor elektrische auto’s.

Renault is zich duidelijk bewust van de kansen die duurzame mobiliteit biedt en heeft dan ook besloten een compleet gamma zero-emission elektrische auto’s vanaf 2011 massaal en voor redelijke prijzen op de markt te gaan brengen.
Facebook Twitter Linkedin Google Plus Pinterest Whatsapp Mail to friend

OVERIGE RENAULT PERSBERICHTEN

ABD Nederlandse winnaar Renault EV Award
02-07-2015
De TALISMAN: Renaults nieuwe D-segment sedan
29-06-2015
Alliantie Renault-Nissan levert 250.000ste elektrische auto af
24-06-2015
Dronten gaat voor duurzaam met Renault
19-06-2015
Alpine viert feest op 24 Uur van Le Mans
13-06-2015
Nieuwe Renault Espace op Arts en Auto Live evenement
03-06-2015
Clio Cup Benelux: wervelende show tijdens prachtige World Series by Renault op Spa
01-06-2015
Renault Kangoo Express Générique pro: veel voor weinig
28-05-2015
Alliantie Renault-Nissan officieel partner van COP21 met emissievrije shuttleservice
27-05-2015
Volg ons op: Facebook Instagram Linkedin Twitter Google Plus Youtube