Facebook Twitter Linkedin Google Plus Pinterest Whatsapp Mail to friend

Nieuws & Media

Lees Renault Persberichten
Facebook Twitter Linkedin Google Plus Pinterest Whatsapp Mail to friend


ZERO-EMISSION STADSAUTO'S VAN RENAULT GAAN IN HET FRANSE FLINS IN PRODUCTIE

 

Renault heeft besloten de toekomstige zero-emission elektrische stadsauto in de fabriek van Flins in de Parijse regio te gaan produceren. De Zoé Z.E. Concept die in Frankfurt werd gepresenteerd, vormt de basis voor deze nieuwe auto.

Renault heeft vanwege de knowhow en de uitstekende prestaties gekozen voor Flins als productiesite voor deze elektrische auto. Deze fabriek is onder meer gespecialiseerd in de productie van B-segment auto’s (Clio Campus en de nieuwe Clio). Een doorslaggevende factor was ook de wens van Renault om auto’s dichter bij de markt – lees: de Europese – te gaan produceren ter bevordering van de logistiek. Daarmee wordt de fabriek in Flins de belangrijkste schakel in de keten voor de elektrische auto’s van Renault voor de productie van het gamma elektrische auto’s en ook de productie en recycling van accu’s.

De productie start in 2012. Deze multifunctionele stadsauto zal naar schatting in Europa gaan zorgen voor twee derde van de verkoop van elektrische auto’s van de Groep.

Tevens wordt Frankrijk het centrum voor het zero-emission beleid van Renault, aangezien de Groep momenteel de toekomstige elektrische auto’s ontwerpt in het Technocentre van Guyancourt en de zero-emission stadsauto zal gaan produceren in Flins. Daarnaast heeft Renault een intentieverklaring getekend met Nissan, de CEA (Commissariat à l’Energie Atomique – Franse commissie voor nucleaire energie) en het F.S.I. (Fonds Stratégique d’Investissement – Strategisch fonds voor investeringen) voor de oprichting van een Franse joint venture voor diepgaand onderzoek naar en industrialisatie en recycling van accu’s voor elektrische auto’s.

Renault is zich duidelijk bewust van de kansen die duurzame mobiliteit biedt en heeft dan ook besloten een compleet gamma zero-emission elektrische auto’s vanaf 2011 massaal en voor redelijke prijzen op de markt te gaan brengen.
Facebook Twitter Linkedin Google Plus Pinterest Whatsapp Mail to friend

OVERIGE RENAULT PERSBERICHTEN

Renault Kangoo Express Générique pro: veel voor weinig
28-05-2015
Alliantie Renault-Nissan officieel partner van COP21 met emissievrije shuttleservice
27-05-2015
Belgen dienen zich aan voor de Belgian Clio Cup
26-05-2015
De nieuwe Renault Kadjar
22-05-2015
Renault maakt prijzen Kadjar bekend
22-05-2015
Nieuwe Renault KWID markeert Renaults wereldwijde groeiambitie
20-05-2015
World Series by Renault: legendarisch weekend vol autosportsensatie
19-05-2015
Nieuwe Renault Clio R.S. 220 EDC Trophy vanaf € 31.220
15-05-2015
Grotere actieradius voor Renault ZOE
12-05-2015
Volg ons op: Facebook Instagram Linkedin Twitter Google Plus Youtube